top of page
Image by Mauro Lima

Kwaliteitsborger

Kwaliteitsborger

WhatsApp_Image_2022-12-07_at_4.45.47_PM__2_-removebg-preview.png
2-removebg-preview.png
WhatsApp_Image_2022-12-07_at_4.45.47_PM-removebg-preview.png
appstore-removebg-preview (1).png
playstore.png

Kwaliteitsborger

U borgt dat bij nieuwbouw en verbouw voldaan wordt aan de technische voorschriften. U zit midden in het web van principaal, architect, aannemer, installateur en bevoegd gezag.

Zij worden door u ontzorgd. Gelukkig is er voor u een erkend kwaliteitsinstrument: het WKI.

WKI powered by Go2Sure

Het WKI (Woningborg Kwaliteits Instrument) is een door de TLoKB erkend kwaliteitsborgingsinstrument. De WKI-software is CHEPP van Go2Sure. Het registreren van een nieuw bouwplan, beoordelen van de volledigheid, toetsen aan Bouwbesluit/BBL, opstellen van rapportages en borgingsplan, uitvoeren van toezicht door kwaliteitsborger en registreren van bewijs door de aannemer tot en met het opstellen van de (schone) verklaring. De Go2Sure software borgt dit voor u in het WKI.

Nieuw bouwplan

Een nieuw bouwplan of nieuwe verbouwing registreren gaat eenvoudig. U opent de wizard en maakt gebruik van de directe koppeling met het Kadaster (BAG). Het proces en de afstemming met aanvrager en aannemer zijn gestart!

kwaliteitsborger.jpeg

Tekeningen & Documenten

De aanvrager krijgt direct te zien welke tekeningen en documenten nog ontbreken. Deze kunnen eenvoudig in de gebruiksvriendelijke dropzones worden gesleept. Als kwaliteitsborger ziet u dit gebeuren. De categoriseringsmodule helpt u om de documenten en tekeningen te beoordelen en te categoriseren.

 

Het systeem legt nu meteen de relatie naar artikelen uit Bouwbesluit en BBL. Versies van documenten zijn inzichtelijk en het is nu duidelijk welk document informatie over welke bouwnummers bevat. Document niet akkoord of niet volledig? De aanvrager krijgt automatisch bericht!

Toetsing Bouwbesluit/BBL

Handige wizards in combinatie met risicomodellen zorgen ervoor dat u met enkele vragen direct de juiste artikelen te zien krijgt. U heeft daar ook direct de grenswaarden bij beschikbaar.

 

Vanuit checklist en/of tekening kunt u beoordelen of het aannemelijk is dat het bouwplan voldoet. Het systeem stelt automatisch een overzichtelijke toetsrapportage op en helpt u in de communicatie met uw klant.

Borgingsplan

Het borgingsplan geeft de aannemer helder inzicht in hetgeen u als kwaliteitsborger verwacht. Waar moet bij ieder bouwnummer bewijs van komen? Waar moet dat bewijs aan voldoen? Hoe moet dit worden aangeleverd?

Het risicomodel in de software zorgt dat u meteen ziet wat door de inspecteur van de kwaliteitsborger wordt gecontroleerd tijdens de uitvoering, en wat de aannemer moet aanleveren. Het automatische borgingsplan geeft dit overzichtelijk aan.

Borgingsplan (zonder Woningborg) iMac.png

Toezicht en bewijs tijdens uitvoering

Het toezicht vanuit de kwaliteitsborger vindt altijd plaats met de app CHEPP. Zowel vanuit protocollen en checklisten als vanuit tekening. Online en offline.

 

Voor de bewijslast die door de aannemer moet worden aangeleverd, kan de aannemer gratis gebruik maken van CHEPP.

Deskcontrol

Een belangrijk onderdeel is de deskcontrol in de WKI-software van Go2Sure. Deze deskcontrol zorgt ervoor dat de opdrachten en vervolgopdrachten die door de aannemer worden ingediend, door u webbased kunnen worden beoordeeld.

U ziet de toelichting, beoordeling, foto’s, achterliggende informatie en wetgeving overzichtelijk bij elkaar. Niet akkoord maar wel herstelbaar? Dan geeft u direct een vervolgopdracht uit of u plant een hercontrole voor de inspecteur van de kwaliteitsborger.

workflow.jpeg

Workflow en Planning

Binnen de softwareoplossing van het WKI van Go2Sure is een kanbanbord beschikbaar. U ziet hier direct de workflow van de projecten die u heeft, inclusief slimme tellers en kleurherkenning van de status van het project.

 

De projectblokken pakt u eenvoudig op om ze door het proces te slepen. De planning is bovendien op detailniveau te volgen vanuit de geïntegreerde strokenplanning (Gantchart). Vervolgopdracht of hercontrole nodig? U regelt het hier direct.

Portaal voor uw klant

Het portaal voor de klant is natuurlijk ook onderdeel van de Go2Sure software achter het WKI. Uw klant krijgt vanaf het moment dat u het project aanmaakt toegang. Vanuit deze moderne track-and-trace omgeving hebben uw klant en aannemer overzicht en controle over het project.

 

Bouwnummers invoeren, collega’s toevoegen, documenten en tekeningen uploaden, de voortgang van het toezicht en beoordeling zien en zelfs rapportages realtime bekijken. Het portaal is ook een belangrijk communicatiemiddel. Bijvoorbeeld voor de gemeente. Het kan allemaal!

klantportaal.jpeg
icoon-removebg-preview.png

Koppeling planningssoftware KYP

Gebruikers van de WKI-software van Go2Sure hebben ook de planningstool van de firma KYP. Zodra het proces zo ver is dat de uitvoering van de bouw start, zorgt de WKI-software van Go2Sure ervoor dat KYP weet welke toezicht- en bijwoonmomenten moeten worden ingepland.

 

In de software van KYP geeft u die planning per bouwnummer aan. Dit komt automatisch terug in de WKI-software van Go2Sure inclusief de app CHEPP waar de inhoudelijke beoordeling mee plaatsvindt.

Koppeling andere inspectietools

Aannemers zijn ook gebruikers van de WKI-software van Go2Sure. Er zijn aannemers die voor het deel van het proces waarin bewijslast van de uitvoering van de bouw verzameld moet worden, al andere inspectietools gebruiken. De WKI-software van Go2Sure heeft hiervoor een koppeling beschikbaar.

 

Met die koppeling geeft CHEPP aan uw inspectietool, de opdrachten en vervolgopdrachten voor de aannemer door. Die kunt u in uw inspectietool beoordelen en terugsturen naar de WKI-software van Go2Sure. De app CHEPP die onderdeel is van de WKI-software blijft daarbij altijd beschikbaar voor u.

kyp-removebg-preview.png
Contact

CONTACT

Let’s work together

Welbergweg 75, Hengelo

info@go2sure.nl

Tel: 0541 853 667

iso27001.jpg
  • LinkedIn
  • Facebook

Interesse of vragen?

Bedankt voor het versturen!

CHEPP_UB_SDlogo.png
bottom of page